Wie zijn wij...

Clarissen die trachten de spiritualiteit van de heilige Clara te beleven met beide voeten in deze tijd…

We verlangen in stilte te leven om God beter op het spoor te komen, maar we trekken ons niet terug uit de wereld. Integendeel,
we houden de geest open en willen dat mensen veraf en dichtbij hier een luisterend oor en een warm hart vinden.

 

Glimp van God
laten oplichten

Menig gast is verrast dat slotzusters gewone mensen zijn, zij het met een andere roeping.
We trachten voortdurend het gelaat van God te zoeken en een sprankel van zijn Liefde door te geven.

Gebed

Iedere dag bidden wij in onze kapel. In die stilte voelen we ons verbonden met de wereld. Samen bidden we psalmen en leggen we God gebedsintenties voor. Doorgaans vragen mensen ons om te bidden voor mooi weer. Af en toe belt een jong koppel aan, aarzelend, niet goed wetend of ze mogen geloven in de kracht van ons gebed. Wij bidden voor ieders intentie.


Leven in gemeenschap

Wat doen slotzusters de godganse dag? Zijn ze immer verzonken in gebed? Is zo'n teruggetrokken leven nog van deze tijd? Ja, antwoordt paus Franciscus krachtig in 'Het gelaat van God zoeken'.
Leven in gemeenschap is hier echt samenleven. "Wie meent dat wij enkel maar bidden, vergist zich. Ook in dit klooster geldt 'ora et labora'. Iedere zuster heeft haar taak."

Gastvrijheid

Wil je ons vinden dan is het even zoeken in de bossen van Stabroek. Achter het witte stenen muurtje met het opschrift Zusters Clarissen duikt ons klooster op. Sommigen denken dat ze niet met ons mogen praten omdat we slotzusters zijn. Ze blijven dan wat onwennig drentelen voor de poort of de voordeur, maar niets is minder waar. Voor mensen die ons nodig hebben bieden we graag een luisterend oor.

Webshop laten maken door KMO-Shops-Logo-Wit-XS - Copyright © 2024 - Zusters Clarissen